New Anita Mui CD

引用:
原帖由 絕代豬仔 於 2009-5-21 09:22 發表
昨日在新都會買了, 要$169
下,169!!!!OMG!!!!!!
Anita,I'm forever yours faithfully...said by Michelle

引用:
原帖由 絕代豬仔 於 2009-5-21 09:22 發表
昨日在新都會買了, 要$169
算啦 , 你咪當計埋車費特登搭車去第二度買囉 .

你聽真d  , d聲真係唔同d .

引用:
原帖由 Anita嘅顧顧 於 2009-5-21 09:15 發表
家姐的第一張LPCD,當然要捧場,不知道拿什麽碟機放?
如果銷量好,才可以刺激東亞繼續出碟嘛。99啊,MUI MUSIC SHOW啊,my dreaming!
說得對 , 有銷量就自然會有其他梅姐的產品 .

引用:
原帖由 gladyscheng1992 於 2009-5-19 12:07 發表
wow $159,,,元朗喜利買$149,新都會足足貴左十蚊
我也是在喜利買的。

音質真係唔錯

我今晚終於拿到這隻CD 了!
音質真係好似有D唔同咁喎~ GOOD!

希望日後再出多的靘歌

引用:
原帖由 絕代豬仔 於 2009-5-23 13:12 發表
希望日後再出多的靘歌
東亞快啲啦
Anita,I'm forever yours faithfully...said by Michelle

如果東亞下次再出LP, 你們希望有那些歌呀?
本人選擇:
秋天復秋天
何日
是這樣的
迎風上路
心肝寶貝
花月佳期
李香蘭
莫問一生............

faithfully
如夜
下輩子別再做女人
月光
蔓珠沙華
歌之女
沙灘
珍惜再會時
大江東去
孤身走我路
第四十夜

不會開新貼, 所以在這裡請求:
記得約在2006年年尾, Paco Wong在[頭條日報]中有一篇文章是寫梅的, 很想保存,所以想梅迷們那位有這文章的可否重貼, 謝謝!

引用:
原帖由 絕代豬仔 於 2009-5-27 11:41 發表
不會開新貼, 所以在這裡請求:
記得約在2006年年尾, Paco Wong在[頭條日報]中有一篇文章是寫梅的, 很想保存,所以想梅迷們那位有這文章的可否重貼, 謝謝!
哦,我知道你說什麼了,嗯

呃……淘寶上買了RMB160噶……LPCD個人感覺樣子簡單得來又幾大方,紫色面還挺富貴氣的……值得收藏
PS:能放刻錄碟的CD機一般都能放LPCD,不過我的機子放了一遍,出現劃痕現象……這個要專業人士來補充說明下了哈,是不是非要專門的播放LPCD的機子才不損碟……

回復 52# gladyscheng1992 的帖子

那麼, 你有沒有文章保留, 可否貼多一次

引用:
原帖由 muimui餅 於 2009-5-27 17:09 發表
呃……淘寶上買了RMB160噶……LPCD個人感覺樣子簡單得來又幾大方,紫色面還挺富貴氣的……值得收藏
PS:能放刻錄碟的CD機一般都能放LPCD,不過我的機子放了一遍,出現劃痕現象……這個要專業人士來補充說明下了哈,是不 ...
用刻錄碟的光驅放LPCD,會有劃痕啊?還好提醒,不然我也放進去播了。。。。
如夢如幻月,若即若離花

引用:
原帖由 gladyscheng1992 於 2009-5-1 12:14 發表
99演唱會都成十年啦,東亞應該出啊
唉...
一直傳言話99年演唱會係耀榮幫華星拍,因為好多因素,例如版權問題,一直都出唔到

引用:
原帖由 絕代豬仔 於 2009-5-22 20:58 發表
音質真係唔錯
但係我聽似水流年都好似仲有啲雜音...

可能華星的錄係差的

引用:
原帖由 絕代豬仔 於 2009-6-21 17:32 發表
可能華星的錄係差的
同埋年代久遠....

希望可以出一些没出过的,不过也真的是好贵呀
愛梅永恒不變